A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Новини

Дата: від до Скинути

Сторінки історії Чуднівщини у 1941-1943 рр.

Німецько-український проєкт "Молодь дебатує" цьогоріч запровадив мініпроєкт із розвитку медійної грамотності, до якого долучились учні КЗ "Чуднівський ліцей". Під час навчання у Львові було запропоновано ряд тем для реалізації. Учні ліцею виконали завдання програми "Розвиток медійної свідомості", кураторами якої є німецький режисер документального кіно Маркус Вельш та журналісти Stopfake.org Ukraine Аліна Мосендз та Ольга Юркова. Тренерка дебатів та координаторка у цій програмі Таміла Мастюк. Серед ряду тем, учні ліцею для дослідження та виготовлення відеороликів обрали тему "Історія другої світової війни", адже хотіли показати широкому загалу трагічні історії нашого рідного краю, нашої Чуднівщини. В роботі над реалізацією проєктів, учні познайомились з літературою, зустрілись і записали інтерв'ю із краєзнавцем, дослідником історії Чуднова паном Юрієм Захаровичем Гайдашем, директоркою Великокоровинецького краєзнавчого музею пані Зоєю Охман, взяли інтерв'ю у жительки села Рижів. Учні, знаючи загальні історичні відомості, при більш глибокому ознайомленні, були вражені масштабами трагедії  лише на прикладі двох населених пунктів, і, можна з упевненістю сказати, що ці сторінки запам'ятаються їм на все життя.

11:34 26.10.2021

Свято осені у Бабушківській філії

23 жовтня у Бабушківській філії КЗ "Чуднівський ліцей" було проведено щорічне традиційне свято осені. Пройшло воно захоплююче, цікаво та весело.     Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи, які організували виставку осінніх дарів під назвою «Чарівна осінь». З квітів, осіннього листя, гілочок, гарбузів, шишок, картоплі та інших природніх матеріалів учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж.     Свято пройшло у колі друзів, у барвах осені, з квітами та дарами природи.

22:11 24.10.2021

Навчальна евакуація учнів та працівників ліцею

Сьогодні 23 жовтня у КЗ «Чуднівський ліцеї» було проведено протипожежні тренування – навчальну  евакуацію учнів та працівників закладу освіти з приміщень ліцею з метою відпрацювання плану евакуації учнів та працівників у разі виникнення пожежі. 

12:40 23.10.2021

Перемога у змаганнях «Нащадки  козацької  слави» («Козацький  гарт»)

20  жовтня  2021 року  команда учнів Чуднівського ліцею взяла участь у змаганнях «Нащадки  козацької  слави» («Козацький  гарт»). Змагання були приурочені   Дню  українського  козацтва, Дню  захисників  і  захисниць  України. Учні  6-9 класів  змагалися  у різних естафетах.  Команда ліцею здобула перемогу у  загальнокомандному  заліку  серед команд 9-ти закладів освіти та були нагороджені грамотою відділу освіти.

09:20 22.10.2021

Бібліотечне сафарі "Від папірусу до електронної  книги"

"Книга-це велике диво, створене людиною. Щодня ми маємо справу з книгою у школі та дома.А чи думали ви над тим, якою була та найперша книга ?" -такими словами було розпочато бібліотечне сафарі "Від папірусу до електронної  книги", яке було проведено 20 жовтня у бібліотеці ліцею для учнів 5-В класу (кл.кер.М.А.Шатківська). Учні дізналися історію виникнення книги, книгодрукування,створення першої бібліотеки за часів Київської  Русі. Діти із задоволенням, у костюмах своїх улюблених книжкових героїв, розповідали про прочитані книги. Мета заходу- популяризація читання літератури,формування шоденної потреби у читанні книг. По закінченні заходу, учні взяли книги у бібліотеці для читання.

08:48 22.10.2021

МИ - НАЩАДКИ КОЗАЦЬКОГО РОДУ!

З метою виховання в учнів та учениць почуття патріотизму, найкращих якостей захисників України та любові до рідного краю, напереродні Дня захисників та захисниць України у Бабушківській філії КЗ "Чуднівський ліцей"  було  проведено годину спілкування ''Козацькому роду нема переводу" для 1-4 класів та спортивно-патріотичний захід «#Будь козаком» для 5-9 класів.

13:28 17.10.2021

Всеукраїнський онлайн урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії»

Сьогодні 12 жовтня близько  60 учнів ліцею долучились до перегляду Всеукраїнського онлайн уроку з профорієнтації, який відбувся в рамках реалізації Всеукраїнського проекту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії». Метою проекту є сприяти учням старших класів закладів загальної середньої освіти свідомо обрати професію своєї мрії, стати успішним у житті та реалізувати себе в Україні.

16:38 12.10.2021

Книжкова виставка "Українці - нація героїв"

14 жовтня в день  святої Покрови Пречистої  Богородиці  одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисника України.   До цієї дати  у бібліотеці ліцею оформлено книжкову виставку: "Українці- нація героїв". Про те, хто такі запорожці,  їх героїчну   звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури. Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись  у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.   Не випадково, свято українського козацтва співпадає з Днем захисника України.   На книжкових полицях  виставки   експонуються  матеріали про подвиги воїнів-захисників, які   і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів.          Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до бібліотеки ліцею.

16:00 12.10.2021

«Олімпійське лелеченя»

Сьогодні у  Житомирі відбулися змагання Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» серед школярів Житомирщини.  Збірна команда «Тетерів», до складу якої входили 12 учнів  7-9 класів, представляла КЗ «Чуднівський ліцей» на обласних змаганнях. Учні презентували свою назву, емблему, девіз, показали спортивно-хореографічну композицію, змагались у спортивних естафетах та вікторині.

18:13 08.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора