A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Новини

Дата: від до Скинути

Всеукраїнський день бібліотек

Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня, яке встановлено в Україні Указом Президента України у 1998 році.

23:29 30.09.2021

29 вересня День пам’яті жертв Бабиного Яру

Сьогодні 29 вересня День пам’яті жертв Бабиного Яру. В ці жахливі дні історії у 1941 році в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл єврейського населення міста. З 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей беззбройного цивільного населення єврейського походження.

23:24 29.09.2021

«Діти України за мир у всьому світі!»

В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня. Святкування Міжнародного дня миру розпочалось з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН.  Емблемою цього дня є білий голуб з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 р.

21:43 21.09.2021

21 вересня Міжнародний день миру

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру. Це свято змушує всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній Україні - найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано як ніколи раніше. Небайдужими до цього свята є учні Бабушківської філії КЗ "Чуднівський ліцей". Діти організували квіткові композиції "Ми за мир!", в знак солідарності, скандували заклик до миру "Моя рука дружби" та зі словами "Голубу волю, а нам мир" випустили з клітки голуба миру, щоб в кожну домівку прийшло добро, затишок та спокій. Всі об'єдналися в єдиному бажанні - донести до кожної країни, що діти України за мир.

20:52 21.09.2021

Старт гри-подорожі в дитячому патріотичному об’єднанні "Українчики"

Сьогодні був насичений, продуктивний та рухливий день у наших учнів 2 -6 класів. Як зазвичай, у теплий вересневий день святково стартувала гра-подорож в дитячому патріотичному об’єднанні «Українчики». У форматі квесту  діти з радістю проходили станції відповідно до маршрутних листів.  На станціях  «Давайте познайомимось» , «Барви українського слова», «Тобі, Україно, пісенний наш скарб», «Стріт-арт»  діти презентували свої класи-об'єднання, співали, декламували вірші про Україну, відгадували загадки, грали у вікторину, складали пазли, малювали квітку-логотип 30-річчя Незалежності України або Житомирської області. Важливою традицією гри є посвята в «Українчики» учнів 2-х класів, які  сьогодні промовляли урочисту обіцянку «Українчиків» та стали частинкою патріотичного об’єднання.  На станції «Фініш» діти  затанцювали веселу патріотичну руханку-флешмоб та отримали вітальні листівки від президента Ліги старшокласників. З організацією квесту допомогли лідери учнівського самоврядування ліцею. У всіх учасників заходу залишились позитивні емоції, патріотичний настрій та чудові враження.

20:01 15.09.2021

Інформаційно-профілактичний захід «День з поліцейським та рятівником»

15 вересня з учнями 3-х та 4-х класів КЗ «Чуднівський ліцей» був проведений інформаційно-профілактичний захід «День з поліцейським та рятівником».  Інтерактивний урок відбувся з метою нагадування правил безпечної поведінки, зокрема правил дорожнього руху та пожежної безпеки. Фахівці ДСНС та Національної поліції продемонстрували спеціальну техніку та спецзасоби, які використовують у службових цілях. Діти мали змогу посидіти у кабіні пожежно-рятувальної  машини та поліцейському автомобілі, а також  із захопленням спостерігали за демонстрацією роботи пожежного стволу з подачею води від автоцистерни.  Захід був не лише цікавий, а ще корисний і повчальний. Діти подякували поліцейським та рятівникам за урок і за їх нелегку, але дуже важливу справу - допомагати людям!

16:26 15.09.2021

Акція "Крила захисту"

14 вересня 2021 року лідери учнівського самоврядування ліцею долучились до роботи у творчій майстерні від ЖОЦДЮТ онлайн. Темою майстер-класу було виготовлення вітальних листівок до Дня захисників та захисниць України для воїнів ООС в рамках акції «Крила захисту». Зустріч відбулась у Google Met, де і навчали виготовляти листівки своїми руками.

21:55 14.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора