A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Вітаємо вас з Днем Соборності України!

Дата: 21.01.2022 22:19
Кількість переглядів: 198

День Соборності України – єднання сили й духу народу

 

 Кожного року 22 січня вся Україна відзначає День Соборності. Свято було встановлено відповідно до указу Президента України 42/99 від 21 січня 1999 року, на честь дня проголошення в 1919 році Акту возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) до єдиної української держави. Акт «Злуки» (Велика Злука) — акт об'єднання земель України, було оприлюднено в Києві на Софійській площі. Це був реальний крок до створення незалежної, соборної національної держави про яку мріяв кожен українець.

Тому 22 січня на вулицях України проходять різноманітні масові та урочисті заходи з нагоди Дня соборності України, які символізують стійкий дух єднання, жагу до незалежності та готовність відстоювати свою землю та кордони своєї країни. Сьогодні Украі?на продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається найважливішим із національних завдань. Цілісна Украі?на – це повернення окупованих територій: Криму і окремих раи?онів Донеччини та Луганщини.

З нагоди свята у нас в ліцеї також проходили різноманітні заходи: години спілкування «Тільки разом збережемо незалежність» (5-А клас), «День соборності України і сьогодення» (9-А клас), «З Україною в серці» (2-А, 4-В, 10-А класи), квест до Дня соборності України (6-Б клас), бібліотечні уроки «Соборність, єдність, неподільність» (3-В, 8-А класи), перегляд відеороликів (4-А, 11-Б класи ), конкурс малюнків (4-А, 3-А класи).

     Вітаємо вас з Днем Соборності України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора