A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Тренінгові заняття “Придивись! Це може бути ОБМАН” ( до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми)

Дата: 20.10.2023 15:33
Кількість переглядів: 86

18 жовтня Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Війна зробила нас дуже вразливими. Багато людей втратили відчуття безпеки та були змушені покинути свій дім та шукати прихисток. За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), з початку війни більше половини українців втратили доходи, 44% населення втратили роботу, а кожен третій зазнав переміщення. Кожен четвертий українець готовий нелегально перетнути кордон, працювати в замкнених приміщеннях, на нелегальному виробництві чи віддати паспорт роботодавцю. 39% українців готові погодитися на роботу в обмін на безкоштовне проживання та харчування. Понад 300 000 людей в Україні постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. І сьогодні, на жаль, ця кількість збільшується дуже стрімко.

З метою попередження торгівлі людьми, популяризації правил безпеки під час міграції, інформування про телефони національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів з учнями 10-х та 11-х класів ліцею було проведено тренінгові заняття “Придивись! Це може бути ОБМАН”.

З учнями було обговорено ризики, які можуть бути під час подорожі та правильні дії під час планування подорожі за кордон та пошуку роботи, проінформовано про статистичні дані МОМ та телефони за якими можна отримати допомогу. Старшокласники подивились відеоісторію свого однолітка, який потрапив у небезпеку, проговорили про тривожні дзвіночки, які можуть свідчити про злочинні наміри людей, які пропонують допомогу чи роботу. Наприкінці тренінгу учні пройшли онлайн-квест по влаштуванню на роботу та проаналізували всі свої помилки та неуважність. Інформацію та матеріали було використано із офіційного сайту МОМ https://www.stoptrafficking.org


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора