A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

27 листопада 2021 року День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2021 23:23
Кількість переглядів: 321

Щороку, у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів голодоморів. Це нагода згадати тих, чиє життя було зруйноване або знищене у ті страшні часи сталінського режиму. Українці ніколи не були байдужі до цієї трагедії, зокрема, про акт геноциду писали свої твори українські письменники. Голодомор став темою багатьох мистецьких творів.

 Ми не повинні забувати про ті страхіття, щоб вони більше ніколи не повторилися.

До дня пам’яті жертв голодоморів  учні ліцею переглянули відео стрічки  про події 1929-1933 років:  «Чому Голодомор став можливим», «Діти великого голоду», «Голодомор як відповідь на селянське повстання», «Батьку, я буду у полях їжу шукати, тільки не ріж мене», «Голодомор- помста за свободу», «Голодний Дух», «Голодомор - геноцид  українського народу», читали уривки з книги «Пам'ять роду», виготовляли вінок пам’яті, складали композиції «Голодний 33-й», вшанували пам'ять жертв  1932-133 років покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

У бібліотеці ліцею оформлена меморіальна виставка «Голодомор - невиплакані сльози», де читачі можуть ознайомитись з документальними свідченнями про події тих років та з художніми  творами  про жахливу трагедію українського народу.

27 листопада 2021 року не забудь приєднатись до Всеукраїнської  акції «Запали свічку» та о 16:00 долучись до загальнонаціональної  хвилини  мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам’яті  та віри у майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора