A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

29 вересня День пам’яті жертв Бабиного Яру

Дата: 29.09.2021 23:24
Кількість переглядів: 99

Сьогодні 29 вересня День пам’яті жертв Бабиного Яру. В ці жахливі дні історії у 1941 році в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл єврейського населення міста. З 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей беззбройного цивільного населення єврейського походження.

Місцем масових розстрілів було обрано Бабин Яр – балку на північному заході Києва довжиною у два з половиною кілометри, яка місцями сягала 50-метрової глибини. Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, загинуло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

Вивчення трагедії Голокосту не може обмежуватися описом самої трагедії. Воно має сприяти розумінню демократичних цінностей, необхідності відстоювання прав людини, поваги людської гідності і усвідомлення небезпеки будь-яких форм зневаги, спотворення, або придушення цих цінностей. Розуміння причин Голокосту допомагає розвитку громадянської відповідальності та емпатії. Майбутні покоління повинні винести етичні та моральні уроки з трагедії Голокосту, що стала поворотною подією в історії ХХ століття.

Наш обов'язок перед пам'яттю жертв Голокосту – знати, пам’ятати , передавати історичні дані та факти, вчити дітей (учнів)  аналізувати, досліджувати, критично мислити, робити самостійні висновки та формувати таке суспільство, в якому повторення трагедії подібної Голокосту було б принципово неможливо.

З цією метою в ліцеї та Бабушківській філії відбулись уроки пам’яті, інформаційні хвилинки, перегляд документальних відео, створено бібліотечну тематичну поличку.

Використані джерела:

https://education.babynyar.org/mission



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора