A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти

Дата: 28.03.2020 19:32
Кількість переглядів: 252

Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти

Процедура подання заяви про випадки булінгу (цькування)

 (з дотриманням конфіденційності)

  1. Усі учасники освітного процесу КЗ «Чуднівський ліцей», які стали свідками булінгу або отримали повідомлення про факт булінгу від здобувача освіти, який був свідком або учасником булінгу, зобов’язаний повідомити керівника закладу освіти про цей факт.
  2. Заяву про випадки булінгу у закладі освіти має право подати будь-який учасник освітнього процесу. 
  3. На ім’я директора ліцею пишеться заява (конфіденційність гарантується) про випадок булінгу (цькування).
  4. Директор закладу видає наказ про проведення розслідування та створення комісії з розгляду випадку булінгу (цькування), скликає її засідання.
  5. До складу комісії входять педагогічні працівники (у тому числі психолог, соціальний педагог), батьки постраждалого та булерів, керівник закладу освіти та інші зацікавлені особи.
  6. Якщо випадок цькування був єдиноразовим або непорозуміння, то розв’язання конфлікту вирішується у межах закладу освіти учасниками освітнього процесу.
  7. Якщо комісія визнала, що це був булінг, а не одноразовий конфлікт, то керівник ліцею повідомляє уповноважені підрозділи органів Національної поліції України та Службу у справах дітей.
  8. Про рішення комісії видається наказ.

 Зразок заяви

           Директору КЗ Чуднівський ліцей»

Дячук Ніні Іванівні

матері учня 8 – В класу

Іванівської  Оксани Іванівни

ЗАЯВА

Доводжу до Вашого відома, що останнім часом мій син, Іванівський Іван Іванович, протягом тривалого часу зазнає морального та фізичного тиску з боку однокласників, а саме Максимчука Максима та Романівського Романа. Прошу з?ясувати обставини та зупинити даний факт приниження честі і гідності мого сина.

 

22.03.2019 року                                   Іванівська

               Директору КЗ Чуднівський ліцей»

Дячук Ніні Іванівні

 учня 9 – В класу

Петрика Петра

ЗАЯВА

Доводжу до Вашого відома, що я, Петрик Петро, учень 9-В класу, протягом тривалого часу потерпаю  від морального тиску з боку однокласників, а саме Максимчука Максима та Романівського Романа, які постійно  мене принижують та цькують. Прошу з?ясувати обставини та зупинити даний факт приниження, оскільки однокласники на мої прохання зупинитись не реагують.

 

22.02.2019 року                                   Петрик

 

 

Порядок реагування

на доведені випадки булінгу (цькування) у закладі освіти та

відповідальність осіб, причетних до булінгу

  1. Керівник закладу освіти має розглянути звернення.
  2. Директор ліцею видає наказ про проведення розслідування та створення комісії з розгляду випадку булінгу (цькування), скликає її засідання не пізніше, ніж три робочі дні з дня надходження заяви про випадок або підозру з метою планування та застосування необхідних заходів реагування.
  3. Якщо випадок цькування був одноразовим або непорозуміння, то розв’язання конфлікту вирішується у межах закладу освіти учасниками освітнього процесу.
  4. Якщо комісія визнала, що це був булінг, а не одноразовий конфлікт, то керівник ліцею повідомляє уповноважені підрозділи органів Національної поліції України та Службу у справах дітей.
  5. Особи, які за результатами розслідування є причетними до булінгу, несуть відповідальність відповідно чинного законодавства, а саме  за статтею 173 4  Кодексу України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., № 51, ст. 1122).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора