A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

“Бути сама собі ціллю” - Ольга Кобилянська (160- річниця від дня народження)

Дата: 30.11.2023 17:58
Кількість переглядів: 73

27 листопада 2023 року для учнів 11-х класів КЗ "Чуднівський ліцей" було проведено захід "Що люблю, люблю вже навіки", присвячений 160- річчю від дня народження відомої української письменниці - модерністки, громадської діячки, авторки повістей та оповідань про проблеми українського жіноцтва Ольги Кобилянської (1863-1942).

Чимало тем та ідей, порушених у творах видатної українки, не втратили своєї актуальності й сьогодні. Кращі твори письменниці вийшли в перекладах багатьма мовами, відіграли й відіграють важливу роль у світовій літературі, піднімаючи міжнародний престиж українського художнього слова.

В період Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” інформацію, яку подивились та прослухали учні є дуже актуальною. Адже, сама Ольга Юліанівна Кобилянська показала на власному прикладі, що жінка теж має право на освіту, на розвиток, на рівноправність у суспільстві, трудовому та сімейному житті, що було дуже незвично для того часу. Вона багато займалась самоосвітою, захоплювалась соціологією, політологією, філософією, грала на фортепіано, цитрі, дримбі, непогано малювала і грала в театрі. Її кредо було “Бути сама собі ціллю”.

Дякуємо за цікавий та пізнавальний урок учителю української мови та літератури Ящук Галині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора