A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

26 квітня 1986 року - "Чорнобиль - біль душі моєї"

Дата: 26.04.2024 17:34
Кількість переглядів: 50

Чорнобиль... Це слово стало символом скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Проходять роки після аварії на ЧАЕС,а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Вже 38-й рік ми згадуємо трагічні події і говоримо, що подібне ніколи не має повторитися знову.

Сьогодні у бібліотеці ліцею було проведено урок пам'яті "Чорнобиль - біль душі моєї" з учнями 4-А класу (кл.кер. Мельник Л.В.), а з учнями ГПД (вихователь Климик Н.О.) година-роздум “Чорна спадщина Чорнобиля”. До уваги присутніх було презентовано книжкову виставку "Чорнобильська катастрофа: події,факти,цифри", де представлено видання, у яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу. Учням розповіли хронологію подій на ЧАЕС, про ліквідаторів аварії, які рятували станцію та людей, про наслідки трагедії. Діти читали вірші про Чорнобильську катастрофу.

З метою згадки про трагедію віку - вибух на ЧАЕС, поглиблення знання молодого покоління про неї, вшанування пам'яті ліквідаторів, виховання почуття поваги і пам'яті до трагічних сторінок історії України педагогами ліцею були проведені різні заходи. З учнями 1-Б класу (класний керівник Зінченко Н.Ф.) - тематична година "День памʼяті Чорнобиля", 1-В (класний керівник Гайдаманчук О.О.) - виховна година “Що таке Чорнобиль?”. Переглядали відео: учні 1-А - “Міжнародний день памʼяті Чонобиля” (класний керівник Мартинюк О.М.), учні 2-А класу (класний керівник Смірнова Л.В.) - "Казка про Чорнобиль",  4-Б класу - “Чорнобиль-чорний біль нашої землі...” (класний керівник Лавренюк Л.І.), учні 4-В класу (класний керівник Тарасюк А.Б.) - “Пам’ять про Чорнобиль”, учні 5-А та 9-Б класів - “Чорнобиль - біль наш довічний” (класні керівники Ящук Г.М., Колосова Л.В.), 7-А - “Заборонена зона” (класний керівник Підкуйко І.І.), 10-В - “Наслідки Чорнобильської трагедії” (класний керівник Макушина Г.В.). У 6-В (класний керівник Мельник О.А.) була виховна година “День пам'яті Чорнобильської трагедії”, у 9- А - година спілкування “Дзвони Чорнобиля” (класний керівник Зотько Т.П.), у 11 - В - виховна година “Чорнобильсь катастрофа - 38 років потому” (класний керівник Мойсеєва Н.В.). У 6-А та 8-В учні переглядали презентацію і обговорювали прочитану інформацію (класні керівники Побігайло Р.П., Горбачевська А.Г.).

У 8-А класний керівник Радушинська Н.П. провела урок-візію “Тіні Чорнобиля в обʼєктиві майбутнього”, на якому було моделювання візій можливого майбутнього Чорнобильської зони відчуження. У 9-В класний керівник Фіщук І.М. провела урок англійської мови “Туристичні маршрути зони відчуження: за і проти”. Учні 10-А класу (класний керівник Ковбан В.В.) на уроці української літератури декламували поезію П.Ральченка та вірш “Чорнобиль” Ліни Костенко, переглядали презентацію “Чорнобильська катастрофа та її наслідки”.

Учні 5-В класу (класний керівник Луценко Ю.М.) ходили до Пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС та вшановували хвилиною мовчання пам’ять жертв Чорнобильської трагедії.

25 квітня 2024 року Лідери учнівського самоврядування Хільчук М., Камінський М., Пелехівський О. взяли участь у обласному екохабі “Чорнобиль - минуле, теперішнє, майбутнє”, який проводив КЗПО «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради відбувся обласний екохаб «Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє» (педагог-організатор Мастюк Т.П.).

Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам'яті.

Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора