A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

У нас також Андріївські вечорниці!

Дата: 13.12.2019 17:13
Кількість переглядів: 812

Учні 1-В та 2-А класів ліцею розважались на святі «Андріївські вечорниці». Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом. Метою заходу було поглибити знання учнів про зимові календарні свята, виховувати в учнів повагу та любов до традицій рідного народу, до української народної пісні, інтерес до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти народні звичаї та обряди, розвивати творчі та акторські здібності учнів.

Діти із захопленням відтворювали давні звичаї та традиції. Веселі конкурси, чарівне ворожіння, запальний танок і смачні гостинці - все дарувало радість. Особливо всім сподобалася забава із калитою. Калита - символ свята, обрядовий корж, що готується на свято Андрія.

Батьки також долучились до організації святкування -  напекли печива, калиту, приготували вареники з картоплею, капустою, вишнею, маком та український традиційний узвар.

Усі гості пригощались  смачними варениками та  печивом

Зі святом всіх! А,  особливо, Андрії, Андріївні та Андрійовичі! Хай ваша затишна оселя  буде багата на хліб, велике добро, міцне здоров’я та сімейне тепло!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора