A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

День Соборності України

Дата: 22.01.2024 16:56
Кількість переглядів: 47

Благословенний будь, мій краю.

Моя земля, мій дивосвіт...

Сьогодні вся Вкраїна відзначає

День Злуки, день єднання первоцвіт.

Будь-що нам плещуть недруги лукаві,

Нехай їм грець і Бог їм є суддя.

Моя країна в ореолі слави

Святкує пам’яті своєї вороття!

Сьогодні країна відзначає свято — День Соборності.

Соборність України — це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. День Соборності України — свято, що відзначається щороку в день проголошення акту возз'єднання УНР та ЗУНР, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі у Києві. До цієї події в бібліотеці ліцею було оформлено книжкову виставку “Соборність рідної землі — основа нації й народу” де представлено матеріали присвячені історії об’єднання українських земель в одній державі. У бібліотеці також відбувся урок державності “Моя Україна — Соборна держава” для учнів 4-А класу (класний керівник Мельник Л.В.) та учнів 5-В класу (класний керівник Луценко Ю.М.), а для учнів 1-Б класу було проведено хвилинку історії “Моя єдина — моя Україна” (класний керівник Зінченко Н.Ф.).

Ще у ліцеї відбулись заходи по класах: учні 1-В виготовили буклети та листівки, відбувся урок "Що таке Соборність?" (класний керівник Гайдаманчук О.О.). З учнями 2-Б класний керівник Данилюк І.М. провела бесіду "Історія свята" та виготовили паперовий ланцюг єдності. Учні 4-В (класний керівник Тарасюк А.Б.) переглядали відео "Історія та сучасність".  У 5-А, 6-Б та 11-Б відбувся захід "Наша єдність - це наша зброя" (класні керівники Ящук Г.М., Столітня І.Б.), у 6-В була інформаційна хвилинка “22 січня - День Соборності” (класний керівник Мельник О.А.), у 7-А виховна година "Ми єдині" (класний керівник Підкуйко І.І.), у 9-Б - "Єдина країна, єдиний народ" (класний керівник Колосова Л.В.), учні 8-Б та 10-А класів переглянули інтерактивну презентацію “День Соборності України” (класні керівники Макарчук Л.М., Ковбан В.В.). У 8-А була історична інтерактивна гра "Україна Соборна: пульс української єдності від сучасників Акту Злуки", метою гри було виділити акценти, що єднають українців у соборну державу, за допомогою запитань ігрового формату від історичних діячів - безпосередніх учасників Акту Злуки 22 січня 1919 року (класний керівник Радушинська Н.П.). Учні 11-В на уроці переглядали відеоролики та відповідали на запитання вікторини “Україна — моя Батьківщина” (класний керівник Мойсеєва Н.В.).

Учні 7-Б класу разом із класним керівником Грищук А.В. створили відеовітання “З Днем Соборності України від учнів ліцею”. У своєму ролику учні розповідали про цікаві факти кожної області України. Даний ролик було розміщено у соціальній мережі Facebook на сторінці молодіжної ради Чуднівської міської ради.

Дай Перемоги, Боже, нашій Україні!

Такій великій, рідній і єдиній.

У кожне місто і село квітчасте

Пошли любов і світле щастя!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора