A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

210-річниця від дня народження великого Кобзаря, сина нашого народу - Тараса Григоровича Шевченка.

Дата: 08.03.2024 16:46
Кількість переглядів: 102

У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Григоровича Шевченка.

З нагоди відзначення 210-річниці від дня народження великого Кобзаря у бібліотеці ліцею проведено літературну хвилинку "Іду з дитинства до Тараса" для учнів 1-А класу ( кл.кер Мартинюк О.М.). Діти уважно слухали біографію Тараса Шевченка, гарно декламували вірші великого Кобзаря . Також оформлено книжкову виставку "Велич Шевченкового слова", метою якої є привернути увагу дітей до поетичного слова генія, виховувати справжній патріотизм, який включає любов до рідної мови.

У 1-В класі класний керівник Гайдаманчук О.О. провела урок читання "Маленьким про Великого Тараса", залучивши до заходу спеціаліста міської бібліотеки Процюк Людмилу. Діти знайомились із біографією і творчістю Тараса Шевченка, підбирали малюнки до тексту віршів, складали пазли, читали уривки віршів, грали гру “Хустинка”, виготовляли віночок творчості та малювали малюнки до почутих творів Шевченка. У 2-Б класі на уроці української мови діти переглядали відео “Шевченко для дітей” (класний керівник Данилюк І.М.). У 5-В (класний керівник, вчитель української мови та літератури Луценко Ю.М.) відбулась година спілкування “Завжди у наших серцях”, учні створювали ілюстрації до поезії “Садок вишневий коло хати”. Учні 5- А класу виготовляли лепбуки,учні 7-11 класів переглядали відео "Багатогранна творчість Тараса Шевченка" (учитель української мови та літератури Ящук Г.М.). З учнями 6-х класів було проведено літературний журнал "Т.Г. Шевченко - духовний батько України" (вчитель української літератури Чиж М.В.), з 7-В - "Цікаве про Шевченка" та конкурс читців (класний керівник, вчитель української мови та літератури Шатківська М.А.).

Учні 10-А та 10-В (вчитель Ковбан В.В.) переглядали відеоролик "Тарас Шевченко - Великий Кобзар нашого народу ", декламували його поезію.

Учениця 9-В класу Менчинська Віра-Олександра під керівництвом учительки української літератури Скрит О.Л. створила чудове відео: художнє читання повного зібрання поеми “Сон” з елементами аналізу частин поеми та вставками для розвитку уяви та кращого сприйняття змісту даного шедевру. Даний відеоролик було розміщено на офіційній Фейсбук сторінці Молодіжної ради Чуднівської міської ради.

5-ро учениць Хилевич Софія 9-В клас, Гаврилюк Дар'я 6-А клас, Забусик Юлія 9-А клас, Бугайова Вікторія 8-Б клас, Швець Вероніка 10-Б клас під наставництвом педагога-організатора Мастюк Т.П. взяли участь в обласному художньому конкурсі “Свою Україну любіть” з нагоди 210-ої річниці народження Т.Г. Шевченка у номінації меми до творів та ілюстрації до балади “ Лілея”.

Ці всі заходи пройшли в рамках тижня української літератури, який запланований був планом виховної роботи з 4 по 8 березня.

Гортаючи сторінки творчості Кобзаря, наші діти та молодь усвідомлюють, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Його творчість- не просто поетичні рядки, а філософія і мудрість.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора