A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

"Математика - це не лише мова природи, але й ключ до розкриття таємниць навколишнього світу"

Дата: 15.02.2024 16:42
Кількість переглядів: 45

"Математика - це не лише мова природи, але й ключ до розкриття таємниць навколишнього світу"

З 5.02- 9.02 у КЗ “Чуднівський ліцей” відповідно до річного плану відбувся тиждень математики. Вчителями математики були організовані тематичні заходи у дистанційній формі. З учнями 1-А класу класний керівник Мартинюк О.М. на уроках розв’язувала “Цікаву математику”, з учнями 1-В класу класний керівник Гайдаманчук О.О. провела онлайн-гру "Весела"серйозна" математика”. Вчителька математики Антоненко Л.О. провела між учнями 5-В класу - турнір "Розумники та розумниці”, з учнями 11-А та 11-В класу створювали презентації ,,Математика у повсякденному житті'' та переглядали відео ,,Цікаві факти про математику та наукові знахідки”. Вчителька Петрук О.В. з 7-В провела турнір знавців математики “Математику вивчаєм, Україну прославляєм” та організувала проєктну роботу “Моє улюблене число", з 6-В та 6-Б - математичну гру" Найрозумніший". Горбачевська А.Г. зацікавила дітей творчою роботою, її учні створювали ребуси, цікаві математичні завдання, геометричні фігури із підручного матеріалу і навіть розповідали вірші про важливість знань з математики. Жуковська Г.В. зі своїми учнями (6-А клас) проводила конкурс малюнків за допомогою цифр, математичних символів, геометричних фігур “Математика навколо нас”, усний журнал “Цей дивовижний світ чисел”, знайомила з історією розвитку чисел, фігурними (трикутними, чотирикутними, п’ятикутними) числами, досконалими числами, дивувала своїх учнів (6-10 класи) математичними фокусами і таємницями, цікавинками “Усна але хитра математика”, “Математичний софізм. Що це? Зокрема: Всі числа рівні між собою”. Качоровська Н.М. із учнями 5-А класу створила QR-посібник “Правила швидкого обчислення” з відеопоясненням від дітей. Учні спробували себе у ролі вчителя-блогера, що дуже їх потішило. А ще учні виготовляли геометричні фігури та моделювали інші конструкції за допомогою геометричних фігур “Геометрія та інженерія”.

6 лютого 2024 року у світі відзначався День безпечного Інтернету. На своїх уроках інформатики вчителька Гончарук Н. М. провела з учнями 4-х класів заняття з фінансової грамотності. Учні 5-х класів переглянули та обговорили повчальні відео про шахрайство в соціальних мережах та платіжних системах.

У Бабушківській філії КЗ "Чуднівський ліцей" учні 1,2 класів брали участь у математичній квест-грі, виконували математичні завдання, складали різні геометричні фігури "Танграм". Учні 3,4 класів малювали цікаву математичну цифру та грали у вікторину.

Математичний тиждень у закладі освіти сприяє розвитку інтересу до математики серед учнів. Під час цього тижня проводяться цікаві уроки, конкурси, головоломки та інші заходи, спрямовані на підвищення рівня математичної грамотності. Такі ініціативи допомагають створити позитивне ставлення до предмету, розвивають логічне мислення та сприяють формуванню математичних навичок серед здобувачів освіти.

Тиждень математики надає можливість вчителям продемонструвати застосування математики в різних аспектах життя та професій, включаючи інженерію, технології, науку тощо, а також допомагає збільшити усвідомлення про важливість математики в освіті та суспільстві.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора