A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Дата: 30.09.2022 16:40
Кількість переглядів: 88

Сьогодні особливий день для тих,
Хто книгу любить, поріднився з нею,
Сьогодні свято – День бібліотек!
Хай осяває нас щасливою зорею!

Бібліотека - це храм, де завжди народ зберігав духовність, знання та мудрість. У давнину бібліотеку називали «Дім життя», «Притулок мудрості», «Аптека для душі». Щоб ви не робили, чим би ви не займалися, вам завжди буде потрібен розумний і вірний помічник – книга. Адже книга дивовижний скарб людства. Саме крізь книгу ми пізнаємо світ, мандруємо світом, робимо цей світ краще. Мудрість, укладена в її обіймах, окриляє кожну людину.

Безсумнівно, зараз можна завантажити й купити практично будь-яку книгу,але! По-перше, усіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. А по-друге, в бібліотеці є особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об’єднує однодумців. Пам’ятаєте ж, що «тиша повинна бути в бібліотеці».

Бібліотека – це великий світ, скарбниця знань людства, де зосереджена мудрість віків.

Тарас Шевченко сказав: «Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму  розвитку. Книга рятує душу від здерев’яніння». Мудрі слова… Надзвичайно актуальні сьогодні.

Указом Президента України від 14 травня 1998 року 30 вересня проголошено Всеукраїнським днем бібліотек. Це свято встановлено у зв’язку з великим внеском бібліотечних працівників України у розвиток освіти, науки і культури нашої держави та необхідністю подальшого підвищення ролі бібліотек у житті суспільства.

У цей день вітання з професійним святом приймають бібліотекарі — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів.

Книга – бібліотекар – читач – це нерозривний ланцюжок, який пов’язує ці три нероздільні слова. Не може існувати бібліотека без книги, а книга без читача. Частинкою такого нерозривного ланцюжка стали учні 4-В класу нашого ліцею

Напередодні свята діти прийшли у Чуднівську міську бібліотеку сказати щирі слова подяки, тим, хто присвятив бібліотечній справі все своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і залишився в ній назавжди... Адже, прийшовши вперше у бібліотеку ще другокласниками, вони стали її постійними відвідувачами. Діти з радістю і нетерпінням чекають бібліотечних уроків, різних свят, на які запрошують бібліотекарі Чуднівської міської бібліотеки. У стінах цієї бібліотеки вони завжди бажані гості. Бібліотекарі завжди раді хорошим читачам, запрошують всіх охочих читати до бібліотеки, не забувати дорогу до книжкового дому, не минати його поріг.

Що подарувати бібліотеці у її свято, як не книжечку. Діти власноруч створили книжечку – мотиватор із жартівливими і водночас важливими порадами від кота Інжира для тих, хто ще не подружився з книгою і бібліотекою. А ще плакати з висловами про книгу відомих людей світу. 

Задоволення отримали всі: і діти , і винуватці свята - бібліотекарі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора