A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція "Національний тиждень читання. Тиждень поезії"

Дата: 21.03.2024 16:30
Кількість переглядів: 264

"Поезія  -- це завжди неповторність, 
якийсь безсмертний дотик до душі "
                         Ліна  Костенко          
    
З 16 до 24 березня проходить Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція "Національний тиждень читання. Тиждень поезії", яка охоплює Всесвітній день поезії (21 березня).
Тема  Тижня - Дім, а, гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової "Ріки незмінно течуть додому."   
Ця тема стала символом міцних зв'язків з Батьківщиною,  навіть коли доля роз'єднує нас за тисячі кілометрів. Для кожного з нас "дім" - це не лише будівля, але й почуття  приналежності, тепла і сили. 
З нагоди Всесвітнього дня поезії у бібліотеці ліцею відбулася поетична година "Поети рідного краю ", на яку завітали учні 8-А класу з вчителем української мови та літератури Ю.М.Луценко. Діти ознайомилися з життям та творчістю поетів-земляків -- П. Ральченка, Т. Щавінської, А. Беха, З. Чумак, С. Демчук. Учасники заходу декламували вірші поетів- земляків.
Творчість поетів рідного краю  -- безцінна. Читаючи їхні твори,ми ще більше розуміємо і відчуваємо красу й неповторність рідної землі, ще сильніше любимо свій дім.
У бібліотеці також оформлено книжкову виставку "Поезія  -- мелодія душі", на якій найвідоміші твори українських поетів та поетів-земляків, які доторкаються, без сумніву, до кожного серця.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора