A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Міжнародний день дитячої книги

Дата: 02.04.2024 16:21
Кількість переглядів: 32

Сьогодні  - Міжнародний день дитячої книги!
 На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. 
Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен з нас може мандрувати в минуле і  в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. А дата свята була обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар - Ганс Крістіан Андерсен (1805-1875).
 З нагоди свята у бібліотеці ліцею було проведено бесіду "Подружись з книгою"  з учнями 4-В класу  (кл.кер. Тарасюк  А.Б.) .
 Під час бесіди юні читачі дізналися історію розвитку дитячої книги, прослухали розповідь про цікаві дитячі книги, написані у різні часи. Діти приймали активну участь  у обговоренні книг, які демонструвалися під час бібліографічного огляду "Сучасна українська книга", ділилися враженнями від раніше прочитаних  книг. Учні залюбки приймали активну участь у різноманітних вікторинах.
У бібліотеці також оформлено викладку літератури "Міжнародний день дитячої книги ".
Відзначення Міжнародного дня дитячої книги є наглядний показник того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення, як людини, відкриває для неї дивовижний світ життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора