A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Захід присвячений 150-річчю від народження Миколи Міхновського

Дата: 12.04.2023 15:47
Кількість переглядів: 47

10 квітня відповідно до плану роботи закладу освіти в ліцеї розпочався Місячник військово-патріотичного виховання. Рій “Чуднівська варта” у складі учнів 10-11 класів: Соломахи Олександри, Катюхи Каріни, Талька Назара, Любара Стаса, Петракевича Тимофія, Козира Юрія, Ганюк Юлії, Ізотової Софії та президента ліги старшокласників КЗ “Чуднівський ліцей” Ромашевської Олександри підготували захід присвячений 150-річчю від народження Миколи Міхновського — громадського та політичного діяча, учасника боротьби за незалежність України в XX столітті, основоположника українського самостійницького руху й ідеолога української державної незалежності, автора «Креда молодого українця» та «Самостійної України». Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022–2023 роках» ця дата відзначається на державному рівні.

На заході присутніх ознайомили з фактами із життя, озвучили 10 цитат із його праць та показали місця пам’яті Миколи Міхновського. Дуже актуальними для сьогодення є його слова про українську націю та бажання бути незалежними та вільними. Рій “Чуднівська варта” продемонстрували свій виступ для конкурсу ватр “Слава Героям” Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл (“Джура”), який на обласному етапі посів ІІ місце серед майже сотні учасників. Олександра Ромашевська прозвітувала про волонтерську роботу в закладі освіти за рік війни. Також на патріотичному заході було презентовано прапор від захисників, який подарували учням та працівникам ліцею за надану допомогу у придбанні оптичних приладів для бойових завдань. Цей прапор буде розміщено у музеї ліцею поряд із іншими прапорами вдячних захисників.

Не спиняймося на цьому! Виховуємо наше молоде покоління самодостатніми громадянами-патріотами України, гуманістами і демократами, готовими до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, особистості вихованої та ініціативної, яка має активну громадянську позицію та здатна брати відповідальність на себе, критично мислити та протистояти маніпуляціям. Наша молодь — це майбутнє нашої країни, а наші захисники-герої — це наша Перемога! Слава Україні! Слава Героям!

 

Велике лицемірство під формою єднати (на словах) народності для братерства і любові, а в дійсності – єднати їх силою рушниці і меча, примусом і насиллям для власного вжитку” – з брошури М.Міхновського “Справа української інтелігенції в програмі Української Народної Партії”.

“Перед ясним ідеалом самостійної України най згинуть усі свари, уся ворожнеча, усе безладдя українців; хай усі стежки, усі шляхи ведуть до неї; хай усім борцям за щастя, за визволення свого народу світить сонце самостійної України” – зі статті Міхновського “До українського народу”. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора