A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

“Небесна Сотня: Відважність та Жертовність за Свободу”

Дата: 23.02.2024 15:12
Кількість переглядів: 88

День Героїв Небесної Сотні в Україні відзначається щорічно 20 лютого, як день пам'яті за тими, хто віддав своє життя на Майдані у 2014 році. Пам'ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Небесна Сотня складалася з сотень мирних протестувальників, які виступали проти корупції та авторитарного режиму, боролися за свободу, справедливість і демократію. Трагічні події 18-20 лютого 2014 року призвели до загибелі понад ста людей, серед яких були студенти, професіонали та звичайні громадяни.

Цей день є важливим для українців, оскільки він нагадує про жертви та героїзм тих, хто виступав за свої права та ідеали. Пам'ять про Небесну Сотню уособлює дух незламності та віри в справедливість, які надихають сучасне покоління до активної громадянської участі та підтримки демократичних цінностей.

До цієї дати у нашому закладі освіти класними керівниками були організовані виховні години “Небесній Сотні шана й молитви за чисті душі, що злетіли в небо” (5-А, 9-А класи, класні керівники Ящук Г.М., Зотько Т.П.), “Небесна сотня - в пам'яті навіки” (1-Б, 3-А, 8-В класи, класні керівники Зінченко Н.Ф., Шевчук О.М., Горбачевська А.Г.), “День пам'яті Героїв Небесної Сотні” (4-Б, 8-Б класи, класні керівники Лавренюк Л.І., Макарчук Л.М.), перегляд відеороликів про історичні події на майдані (4-В, 9-Б, 10-А, 10-В - класні керівники Тарасюк А.Б., Колосова Л.В., Ковбан В.В., Макушина Г.В.). Учні 2-А та 2-Б (класні керівники Смірнова Л.В., Данилюк І.М.) виготовляли дитячі долоньки єдності, що символізували силу нації у підтримці один одного, згуртованості та об’єднанні навколо однієї цілі - спільного бажання бути вільними та незалежними. У бібліотеці ліцею була оформлена тематична виставка літератури “Небесна Сотня — ангели свободи”, з учнями 2-Б класу було проведено бесіду “Хто такі ангели свободи?” та переглянуто презентацію на дану тему (вчитель Климик Н.О., бібліотекарі Поліщук Т.О., Вітюк Д.В.). З учнями 1-В класу (класний керівник Гайдаманчук О.О.) було обговорено “Хто такі Небесна сотня?”, виготовлено паперових ангелів і спільно із бібліотекарем міської бібліотеки Людмилою Процюк діти читали книжку Галини Кирпи "Мій тато став зіркою" (про Майдан).

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, усі учасники освітнього процесу долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни.

Учні 3-А, 5-А, 5-В вшанували пам’ять загиблих біля пам’ятного знаку “Борцям за єдність та незалежність України”.

Пам’ятаймо, якою ціною ми платимо за нашу свободу, волю та незалежність!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора