A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Учениця Чуднівського ліцею, Саманта Діденко, голова Житомирської обласної ради старшокласників презентувала роботу ЖОРС та роботу Ліги старшокласників ліцею на дитячо-юнацькому форумі "М18. Шляхи становлення відповідального громадянина" у м.Житомир

Дата: 09.12.2019 11:31
Кількість переглядів: 1000

06.12.19 у Житомирському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей відбулась неординарна подія. Це дитячо-юнацький форум "М18. Шляхи становлення відповідального громадянина". У програмі форуму працювали дискусійні майданчики, творчі воркшопи, майстер-класи та інтерактивні презентації. На дискусійний майданчик були запрошені директори шкіл із Новограда-Волинського, Брусилова, Глибочиці, депутати міської та обласної ради. В дітей найбільше питань було до депутатів, на які вони відповідали. Питання стосувались спортмайданчиків у школах, легалізації азартних ігор в Україні, облаштування тротуарів, стан міських маршруток, стан медицини, особливо в районах і, навіть, реконструкція парку Гагаріна та стан гуртожитків обласних вищих закладів освіти. Наступним кроком для дітей були воркшопи, творчі майстерні, організовані учнями та учителями ліцею, де кожен мав змогу зайнятись тим, що цікаво. А учителів познайомили із німецько-українським проектом "М18. Шляхи становлення відповідального громадянина", який в Україні реалізується за підтримки МЗС Німеччини і координатором у Житомирі є директор ліцею Корінна Людмила Віталіївна. Цей проект спрямований на розвиток учнівського самоврядування в закладах освіти України.  Проект покликаний навчити дітей до 18 років в ігровій формі створити партії, програми, агітації, презентації цих партій, банери, листівки та провести вибори. Цей проект є аналогом міжнародної освітньої програми "Under18", і передбачає залучення дітей до 18 років до виборів шляхом імітації виборчого процесу напередодні реальних виборів у державі.
А третім розділом була презентація роботи учнівського самоврядування в закладах освіти Житомирщини. Учениця Чуднівського ліцею, Саманта Діденко, голова Житомирської обласної ради старшокласників презентувала роботу ЖОРС та роботу Ліги старшокласників Чуднівського ліцею. Свої самоврядування презентували Народицька гімназія, Глибочицький ліцей, Житомирський ліцей-інтернат, Брусилівський ліцей, Краснобірська ЗОШ Радомишльського району. Форум був дуже цікавим, пізнавильним і подарував цікаве спілкування та нові знайомства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора