A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Тиждень історії (Тиждень національно-патріотичного виховання)

Дата: 02.02.2024 10:26
Кількість переглядів: 19

Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани”, – безсмертний вислів М.Т. Рильського

Патріотичне виховання здобувачів освіти стає пріоритетним напрямом в національній системі освіти. Тому при формуванні громадянина України важливу роль відіграє знання про історію свого роду, народу, країни, відомих історичних постатей, глибока пошана та гордість за Україну, її символів та героїв. З цією метою у нашому ліцеї з 19 по 25 січня був запланований тиждень історії, що поєднується із тижнем національно-патріотичного виховання. Впродовж тижня у всіх класах були проведені інформаційні хвилинки пам'яті (до Дня вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту). У 5-6 класах - конкурс -дослідження “Моє родинне дерево”( вчитель Столітня І.Б.), у 7- 8 класах - конкурс -дослідження “Славетні українці” (вчитель Макарчук О.В.), у 9-х класах - конкурс -дослідження “Цитати, які надихають” (вчитель Сірик Г.М.). З учнями 9-х класів вчитель Сірик Г.М. провела усний журнал “Україна - це ми”, а Столітня І.Б. із учнями 11-б провела виховну годину “Наша сила в єдності”. На уроках учні 5- 9 класів розгадували історичні кросворди і ребуси. Всі класи відвідали шкільний музей у якому відображені події збройної боротьби Українського народу за територіальну цілісність нашої країни. Учні старших класів під керівництвом своїх вчителів створили відеоролик “10 років незламності: уроки історії (2014-2024)”, який потім на уроках історії переглядали та обговорювали учні нашого закладу освіти.

Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі” (В’ячеслав Чорновіл)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора