A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Молодь дебатує

Дата: 27.02.2019 10:01
Кількість переглядів: 292

16, 17 лютого в місті Харків відбувся  півфінал та фінал всеукраїнського дебатного турніру «Молодь дебатує» у німецькому  форматі . У 2018 наш ліцей пройшовши відбір, долучився до цього міжнародного проекту.  Проект «Молодь дебатує», про який повідомляло на своїх ресурсах також Міністерство освіти і науки України успішно працює уже 3 роки в Україні за ініціативи та фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини фонду Конрада Абенауера  та фонду  Генріха Бьолля. Керівником проекту є Ольга Пішель (місто Берлін) та голова громадської організації «Internationales Haus  Sonnerberg» Віола фон Крамон . Керівником проекту в ліцеї є педагог-організатор Мастюк Таміла Петрівна. Команда нашого ліцею у складі  Радкевич Анастасії, Рудик Олександри, Карталової Вероніки, Цапун Катерини вперше взяла участь в такому масштабному заході, який проходив в юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого. 

Варто сказати, що  в проекті задіяні 42 заклади освіти України. Послухати дебати приїхали близько 200 чоловік з 25 міст України, серед яких були і наші лідери. Четвірка фіналістів проекту «Молодь дебатує» визначилася за день до фіналу. 16 лютого 16 школярів з 9 областей України, які стали кращими в регіональних відбіркових іграх, брали участь у півфіналах. Дебатували на тему «Чи варто заборонити відеоігри з елементами насильницьких дій над живими істотами?». Четвірка школярок, які виступили краще за інших, пройшла у Всеукраїнський Фінал, який відбувся наступного дня, 17 лютого.

Наші учні приїхали з позитивними гарними враженнями та корисним набутим досвідом і з захопленням діляться враженнями. Цитуючи дослівно: «Дебати мегацікава форма роботи,  яка вчить думати, аналізувати кожну  ситуацію чи подію зважувати всі за і проти для прийняття рішення або вибору. За три роки цією методикою оволоділи понад 1200 школярів і школярок. Я дуже хочу продовжувати роботу у цьому  проекті і сподіваюсь, що він працюватиме надалі». «Наша компетентність у вмінні дебатувати значно зросла. Проблеми суспільно-громадського значення стали більш цікавими для нас. У подальшому житті ми обов’язково будемо застосовувати отриманні знання. Завдяки проекту ми знайшли нових друзів-однодумців. А зараз залишається лише одне-це чекати наступного року,аби знову взяти участь у цьому проекті».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора