A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Тиждень математики у Бабушківській філії

Дата: 07.02.2023 09:59
Кількість переглядів: 100

Тиждень математики

Математика – мова Всесвіту,

Математика – це політ,

Математика – філософія,

Математика – зореліт…

Ці слова стали позивними тижня математики, який проходив у школі.

Розпочався він виставкою буклетів та галереєю математичних газет.

Веселими та цікавими були математичні перерви. Учні на великій перерві мали можливість прийти до комп'ютерного класу і взяти участь у конкурсі "Намалюй смайлика". Пропонувалося, використовувати стандартні програми Paint, Microsoft Word або Microsoft PowerPoint, намалювати смайлик на математичну тему.

Протягом тижня учні виконували цікаві завдання: розгадували ребуси, кросворди, розв’язували задачі та створювали презентації на математичні теми.

Цікаво пройшов конкурс "Математика у сірниковій коробці", на якому учням пропонувалися цікаві задачі-головоломки з сірниками (головоломки були з числами, геометричними фігурами та римськими числами).

Під час математичного квесту учні шукали QR-коди і декодували інформацію. Це були "крилаті" вислови відомих людей про математику. Розшифровані вислови учні оформили у вигляді дерева пізнання.

В рамках тижня учні приєдналися до челенджу під назвою "Геометричні фігури навколо нас".

Учні 6-9 класів взяли активну участь у математичній квест грі «Допоможи ЗСУ вигнати русню».

Вирішальним акордом тижня стала інтелектуально-розважальна математична гра «Хто зверху?». На шляху до перемоги у кожної команди було шість конкурсів, бонусні запитання, дивоглядки. Команди грали у «Хто більше?», «Вірю - не вірю», «Хто я?», «Відгадай пісню», «Бліц опитування», «Склади число». Учасники гри змогли переконати присутніх хто правий: хлопці чи дівчата. Тож перемогу здобула команда ерудованих та чарівних дівчат. Всі учасники були нагороджені сертифікатами на оцінки та заохочувальними призами.

Тиждень математики сприяв розвитку математичної культури учнів, підвищенню інтересу до вивчення шкільної науки та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.

Дякуємо всім активним учасникам і бажаємо досягти високих результатів у вивченні такого важливого предмету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора