A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Тиждень математики у ліцеї та Бабушківській філії

Дата: 13.02.2022 23:19
Кількість переглядів: 124

Ми живемо у час науково-технічного прогресу. Математика проникає у всі сфери людського життя. Жодне технічне вдосконалення неможливе без математичних розрахунків. І так само важко уявити розвиток будь-якої науки без використання математики, що стала непохитною опорою прогресу людських знань. Тому знання з математики потрібні не лише тим, хто хоче пов’язати свою професію з цією точною наукою, а й для будь-якої людини яка хоче стати успішною у житті.

Відповідно до навчальної програми з математики за якою навчаються учні КЗ «Чуднівський ліцей» та Бабушківська філія навчання математики має викликати в учнів якомога більше позитивних емоцій, а її зміст націлений на виховання соціальної активності, відповідальності, екологічної свідомості, порядності, старанності, чесності; ініціативного члена суспільства, здатного вести здоровий спосіб життя, критично мислити та успішно діяти в технологічному швидкозмінному середовищі.

Тому у нашому закладі освіти щорічно проходить тиждень математики. Для того щоб показати учням усю красу такого складного, а з іншої сторони такого цікавого предмету.

Впродовж тижня у ліцеї майже у кожному класі проходили цікаві заходи: математичні ігри, конкурси «Фігурна математика», «Математичні перегони» , дебати «Математика за і проти», створення фото колажів «Математиний обід», «Геометрія і одяг», «Мотиваційні вислови», перегляд віддео «Цікава математика», розв’язування задач із життя, створення лайфхаку «Усного та швидкого множення», творча студія «Геометричні фігури власноруч» тощо. У Бабушківській філії учні створювали стінгазети «Вчені математики», «Весела математика», «Ребуси та цікавинки» тощо. Були організовані виставки геометричних фігур «Геометрична фантазія», малюнків, виконаних математичними символами, цифрами, графіками, фігурами «Математичний вернісаж», веселі математичні перерви, які проходили у розгадуванні головоломок, ребусів, кросвордів, розмальовок. У 6 класі був урок «Математичне чаклунство», а учні початкової школи переглядали розвиваючий мультик «Геометрія для малюків». 

 

Хоч усі заходи у ліцеї і більшість заходів у філії відбулися в онлайн режимі, але все ж таки вдалося трішки по математичному розважитись.

 

«Якщо зацікавити учнів вивченням предмету, то його складність перестає бути перепоною до отримання  високого результату»

 

Мотивуйте. Надихайте. Зацікавлюйте.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора