A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Тиждень зарубіжної літератури у ліцеї (14-18 лютого)

Дата: 19.02.2022 22:38
Кількість переглядів: 191

Усі ми добре усвідомлюємо, що література - найкращий засіб активізації творчості учнів. Дуже важливо, щоб учитель зумів побудувати роботу на уроці і в позауросний час, знайти такі завдання та форми, які б викликали у дітей зацікавленість і навіть захоплення.
   У нашому ліцеї є хороша  традиція в середині лютого проводити Тиждень зарубіжної літератури. Саме діючи спільно (учень-учитель, учень-класний керівник, учень-учень), можна досягти високих результатів, зацікавити вихованців, розвивати у них інтерес до читання книжок. Адже знайомство з літературними творами світових  класиків розширює світогляд, дає уявлення про інші культури, їх традиції, формує цінності дитини та її моральні якості.
  З планом заходів, що проводились  протягом тижня, усі охочі могли ознайомитись в інформаційному куточку вже в понеділок. Так для десятикласників було заплановано і проведено 14.02 і 16.02  усний журнал "А жінка в світ приходить для кохання". Учні одинадцятих класів були запрошені до літературної вітальні, де поглибили свої знання про життя відомих поетів і письменників, слухали під супровід ліричних мелодій історії кохання самих митців слова і  твори, що оспівують  це прекрасне почуття ("Через віки з любов'ю").
Учні 9-х класів  у командних іграх мірялись силою знань у вікторині "Літературне лото", створювали рекламні проекти вивчених творів. Учні п' ятих і шостих класів грали в літературні ігри "У світі зарубіжної літератури" та "Один за всіх- і всі за одного". Також  діти мали можливість показати свою майстерність, створюючи власні ілюстрації до улюблених творів (виставка малюнків "Я малюю казку "). А восьмикласники  показали свої вміння виразно читати поетичні рядки сонетів.
  Діти отримали від проведених заходів багато цікавої інформації, продемонстрували свою творчість і позитивне ставлення до життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора