A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

9 травня - День Європи

Дата: 10.05.2022 14:07
Кількість переглядів: 166

День Європи — свято, що відзначається 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах материка. Європейський Союз захищає цінності, заохочує до співробітництва між народами Європи, сприяє єдності, зберігає розмаїття культури, а головне – забезпечує соціальну справедливість, а також виступає союзом демократичних держав, що працюють разом заради збереження миру і прогресу на континенті.

День Європи для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. 

У КЗ «Чуднівський ліцей» у дистанційній формі було проведено ряд заходів. Класними керівниками були організовані уроки на яких з дітьми обговорювалися теми: «Права і гідність людини в Європі», «Європейська демократія та свобода», «Шлях інтеграції України до ЄС». Учні переглядали відеоролики «9 травня 2022 року День Європи в Україні», «Як влаштований Європейський союз?», «Представництво Європейського Союзу в Україні», «Євросоюз дружна сім'я», презентацію «Шлях до інтеграції України до ЄС», створювали міні проєкт «Права людини в ЄС» за допомогою піктограм, грали у вікторину «Що? Де? Коли?», малювали малюнки «Україна – це серце Європи», висловлювали власну думку і особисте ставлення щодо процесу європейської інтеграції, створювали мапу думок “Європейські цінності”. А учень 5-го класу написав лист-подяку Прем'єр-міністру Великобританії Борису Джонсону за підтримку України в такі складні часи.

І сьогодні, коли Російська Федерація здійснює безчесну, терористичну, засуджену всім світом незаконну війну, ми відчуваємо велику підтримку зі сторони Європейських країн та надіємося на те, що найближчим часом наша Україна буде у складі Європейського Союзу. Ми віримо у перемогу над Росією, відновлення територіальної цілісності України та те, що наша держава швидко відбудується і буде сильною, розвиненою та демократичною країною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора