A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

23 травня - День Героїв! Маленькі добрі справи задля великої Перемоги!

Дата: 30.05.2023 08:20
Кількість переглядів: 51

23 травня День Героїв, цей день було запроваджено на честь всіх захисниць та захисників України, які протягом багатьох століть боролися за її незалежність та територіальну цілісність і продовжують робити це нині. Цю дату було обрано не просто так, саме 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму. Тому в 1941 році Організацією українських націоналістів (ОУН) було започатковане дане свято. Спершу День Героїв святкували підпільно, але зі здобуттям Україною незалежності воно почало набувати все більшого розголосу. Особливо важливим воно стало після початку російсько-української війни, коли нові герої боронять рідну Батьківщину.

Саме 23 травня наші учні ліцею вирішили віддати благодійні кошти, які вони зібрали під час ярмарку "Подорожуємо країнами Європи", який відбувся напередодні. Рішення учнівської молоді було поділити виручені гроші на три напрямки для наших героїв-захисників: на ремонт автомобіля (8 тис.грн.), на придбання тепловізора (8 тис.грн.) та купівлю авто для виконання бойових завдань на передовій (близько 9 тис.грн). Лідери учнівського самоврядування для цього зустрілись із нашими місцевими волонтерами, які організовували дані збори та особисто віддали кошти, подякували за волонтерську роботу та передали привіт хлопцям-захисникам.

Сьогодні кожен українець, хто боронить свою землю від російських окупантів, хто працює на благо Батьківщини, хто волонтерить та робить все задля нашої Перемоги — є Героями нашого часу! Дякуємо нашим учням, які за цей навчальний рік зібрали для ЗСУ на двох ярмарках близько 60 тис.грн.! Справжні патріоти! Так тримати! Не зупинятись! Разом ми сила!

 

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора