A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Чи може математика бути цікавою? ....

Дата: 05.02.2021 17:07
Кількість переглядів: 227

Чи може математика бути цікавою? Чи потрібно всім її вивчати? Чи допомагає математика вирішувати життєві ситуації та проблеми? На всі ці запитання наші учні відповідають ТАК!!!

Хто з дитячих років займається математикою,

той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю,

виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети.  

О. Маркушевич

 

Захоплюючі, вражаючі, емоційні,  веселі  та нестандартні  уроки математики були  впродовж предметного тижня, який відбувся в ліцеї  та Бабушківській філії КЗ «Чуднівський ліцей» з 1 по 5 лютого. Метою було привернути увагу учнів до важливості вивчення предмету математики, зацікавити їх наукою, формувати математичну компетентність та розвивати математичну грамотність.

Учні ліцею переглядали  онлайн-урок з математики «Цікаві задачі. НУШ», відео «Цікава геометрія разом з ZiBi», «Математика в природі», «Цікаві завдання з математики», «Цікаві обчислення», «Математика в природі», «Математика навколо нас»,  цікава математика в мультфільмах («друг Боббі», «вчимося рахувати з їжею»), «Факти навиворіт. Математика і логіка», «Цікаві обчислення» тощо. Учні змагались в інтелект-шоу «Еврика», змаганні «Кращий знавець з математики», «Країна безмежних знань», брейн-рингу ««Я математику люблю», математичній вікторині, перегонах, олімпіадах (в тому числі онлайн-олімпіаді), турнірах, квестах.

Відбувся шкільний  етап ІІ Всеукраїнського бієнале дитячого образотворчого мистецтва «Палітра 2021» з теми «Вікіпедія Математики». Найкраща робота буде надіслана до Київського Палацу дітей та юнацтва.

На групі подовженого дня діти розгадували «Віршовані математичні загадки».

А учні, які знаходились на дистанційному навчанні створили мотиваційне відео із цікавими математичними фактами.  

В Бабушківській філії відбулась радіопередача «Математика на кожному уроці», гра «Математичне лото», «Що? Де? Коли?», турнір «Змагання розумів», математична вікторина. Учні філії заповнювали анкету «Математика про мене», створювали математичну газету «Геометрична фантазія» та знаходили числа в казках.

Цікавим та результативним  був  тиждень!  

Напевно, цей тиждень багато кого переконав, що математика – цікава та захоплююча!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора