A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

З Днем вишиванки, Україно!

Дата: 19.05.2022 16:33
Кількість переглядів: 463

19 травня 2022 року – Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Традиція святкування Дня вишиванки виникла ще у 2006 році. Ідея цього свята належить письменниці та журналістці Лесі Воронюк, тоді ще студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Це важливо, оскільки вишиванка є елементом національного строю та одним із символів держави. А на сьогодні, у такий складний час для України та українського народу, просто необхідно одягнути вишиту сорочку, щоб прикрасити чорно-білу весну у нашій країні кольорами веселки, узорами сильної, вільної, незламної нації, барвами могутності, мужності, віри та надії у Перемогу.

Учні ліцею з гордістю готувались до відзначення цього дня. Вони створили відео з віршами про вишиванку, фотопроєкти «Любов до Батьківщини починається з родини», відеокліп «Жива вишиванка»,  виготовляли оригамі, малювали малюнки українських орнаментів, тощо. Лідери учнівського самоврядування Ромашевська Олександра - президент та Решетар Анна - секретар   Ліги старшокласників взяли участь у телемості з нагоди Дня вишиванки. На онлайн-заході підключились близько 100 учнів різних куточків Житомирщини. Наші творчі діти та молодь продемонстрували свої креативні ідеї, які ще раз свідчать про безмежну любов до своєї країни.

Одягнемо всі разом нашу рідну Україну у вишиванку, яка стане оберегом та нездоланним щитом для своєї землі, символом незламності та відродження!

З Днем вишиванки, Україно!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора