A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

28 квітня — Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі!

Дата: 02.05.2022 14:55
Кількість переглядів: 106

28 квітня - Всесвітній день охорони праці.

Подія була заснована 2003 року Міжнародною організацією праці для привернення уваги спільноти до проблеми великої кількості нещасних випадків та професійних захворювань на роботі. Також цього дня відбуваються заходи, на яких обговорюють долю людей, які втратили роботу.

Щороку 28 квітня, у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі, в Україні відзначається День охорони праці. Цей день є, або принаймні має бути, нагадуванням для кожного з нас, що праця не лише дає можливість заробити на життя. Інколи вона забирає його. При цьому, часто з причин, яких можна було б без надзвичайних зусиль уникнути.

Так, за весь час незалежності в Україні травмувалися 925 тисяч 395 людей, з яких загинули – 33 тис. 123. Навіть в формі статистики ці цифри вражають. Але ж за кожною – долі людей та їх сімей.

У 2022 році Міжнародна організація праці визначила тему Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на  роботі –  «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я». Проте війна в Україні розставила свої акценти в охороні праці, в яких слово «безпека» набуло нових значень.

В умовах війни тисячі підприємств, незважаючи на безпекові ризики, продовжують працювати. Їхня робота є основою економічної стабільності України і як ніколи важлива.

Проте праця під час воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних, ризиків. Україна несе великі втрати в цій війні і вони збільшуються також внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Основними подіями, що призвели до нещасних випадків, були бомбардування ворожою авіацією, ракетні обстріли та мінно-осколкові поранення.

Тому Державна служба з питань праці запропонувала 28 квітня 2022 року вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві, як у мирний час, так і під час воєнного стану,  звернути увагу на організацію максимально безпечних умов праці в умовах воєнного стану.

З огляду на повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, всі зусилля зараз спрямовані на захист Батьківщини. Бізнес та працівники – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та допомога Збройним силам. Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, у тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки.

А для здобувачів освіти навчання є наполегливою працею. Тож, класні керівники

1-11-х класів нашого ліцею  долучилися до інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань порядку дій у надзвичайних ситуаціях, правил поводження у разі виявлення підозрілого об’єкта, вибухонебезпечного предмета. Під час проведення онлайн виховних годин всі учасники вшанували пам’ять загиблих у цій війні дорослих та дітей.

Пам’ятайте! Безпека не буває зайвою! Найвищою цінністю є людське життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора