A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Рятуймо планету разом! Всеукраїнський проєкт «МІШЕЧОК»!

Дата: 19.04.2021 14:27
Кількість переглядів: 362

Увага! Конкурс! Всеукраїнський проєкт «Мішечок» до 30 квітня (Обласний етап)

Актуальність реалізації проєкту. За даними ООН, щороку у Світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому кожного ж року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше ніж двісті років, а пластик - майже 450 років. Водночас деякі вчені вважають, що пластик лише розпадається на шматочки, які з часом стають меншими.

Наразі про повну або часткову відмову від пластику заявили вже в понад 40 країнах світу. Серед них не тільки країни Євросоюзу, а й африканські та азійські держави. В Україні Законопроєкт №2051-1 «Про заборону пластикових пакетів» прийнято у першому читанні.

В контексті прийняття законопроєкту звучать цілком логічні питання: «А чим же замінити пакети?» Вихід є – багаторазові мішечки (торбинки). Молоде покоління – це та рушійна сила, що може пришвидшити незворотні процеси, які тривають у всьому цивілізованому світі. Молодь має всі ресурси, щоб розвинути екологічне мислення і популяризувати екологічну поведінку, а також навчити старших чомусь важливому і для них може новому. 

 

Інформація про проведення проєкту розміщується на офіційному сайті: www.schoolrecyclingworld.org, а також на офіційній сторінці проєкту www.facebook.com/Schoolrecyclingworld, https://www.instagram.com/schoolrecyclingworld, у засобах масової інформації, на сайтах та сторінках в соціальних мережах партнерів проєкту.

 

Приклад на відео за посиланням:

https://www.instagram.com/tv/BzcVIX4CqCq/?igshid=144b0l6xlzik2

Алгоритм дій:

1. Шийте мішечки 

2. Робіть фото або відео створеної торбинки (вітаються фото з автором)

3. Надсилайте фото на вайбер вашому вчителю для подальшого оформлення участі у колективній номінації (Важливо!!! Автори підписують свої фото (прізвище, ім'я, кількість мішечків та школу)

4. Публікуйте пост в соціальних мережах з хештегами #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #мішечок і відмітити сторінки @schoolrecyclingworld та (або) https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld

 Користуйтесь мішечками під час покупок!

 

12 травня 2021 року будуть оголошені переможці в індивідуальній та колективній номінаціях.

??Найактивніші та найкреативніші отримають призи від партнерів, а навчальний заклад, команду якого організатори визначать як переможця, отримає суперприз - комплект обладнання для сублімації 5в1 ПРОФІ

??Організатор Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World»  за підтримки Міністерств та відомств,   генеральний партнер – компанія PepsiCo Україна.

??Долучайтеся до проєкту, шийте мішечки, надихайте своїм прикладом інших. Дійте публічно - живіть екологічно!

Положення про Всеукраїнський проєкт "Мішечок" за посиланням https://rada.info/upload/users_files/22053712/1acd782c7ac246990c275cb268724f1d.docx 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора