A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

22 квітня – Всесвітній День Землі

Дата: 22.04.2021 13:06
Кількість переглядів: 219

Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний день Матінки-Землі – свято, що ознаменувало початок сучасного екологічного руху.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи,  день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем. Захист навколишнього середовища – обов’язок кожного, навіть найменших.

Усі ми живемо на одній планеті, насолоджуємося її красою та споживаємо її ресурси. Ми сприймаємо це так, ніби ресурси нашої планети нескінченні. Ніби завжди буде чисте повітря, вода та їжа. Але якщо ми не дбатимемо про свою планету, про довкілля та екологію, ці ресурси зникнуть, а наша планета може стати непридатною для життя.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та EdEra запропонували вчителям України долучитись до НАЙБІЛЬШОГО УРОКУ У СВІТІ З ЕКОЛОГІЇ ТА КЛІМАТИЧНИХ ЗМІН «Планета — мій дім».

У нашому закладі освіти до уроку долучилися вчитель англійської мови Косюк Л.А. разом з учнями 8-Б класу (урок англійської мови «Earth is our home») та вчитель початкових класів Шевчук О.М. зі своїми учнями 4-А класу (урок «Планета — мій дім»). Ці уроки були проведені з метою  розповісти учням про екологічну культуру, відповідальне споживання у контексті Цілей сталого розвитку та надихнути їх щоденними діями протидіяти зміні клімату, яка є однією з глобальних цілей сьогодення, підвищити обізнаність дітей в екологічних проблемах, зокрема про зміну клімату. Адже зміна клімату – проблема, від якої потерпає кожна країна і кожен житель нашої планети. Ми всі повинні працювати над досягненням однієї із Цілей сталого розвитку – боротьбою зі зміною клімату. Діти продемонстрували високу обізнаність в екологічних проблемах Землі, продемонстрували екоторбинки, які використовують в житті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора