A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Чуднівський ліцей" Чуднівської міської ради Житомирської області

Як не любити любов'ю наснажених, мудрістю сповнених книг!... (М. Т. Рильський)

Дата: 15.02.2020 12:16
Кількість переглядів: 684

Свою любов до книги та слова наші вчителі  літератури передають дітям щоденно на кожному уроці. З метою зацікавлення учнів читанням, поглиблення знань про зарубіжних письменників з 10 по 14 лютого  КЗ «Чуднівський ліцей» проходив тиждень зарубіжної літератури, який був насичений різними цікавими  та неординарними заходами.

У 5-В та 5-Б класах  відбувся веселий, активний та пізнавальний квест «Сторінками вивчених творів». Учні впізнавали твір, складаючи пазли, малювали «валентинки» улюбленому герою, складали сенкани про літературні постаті, відповідали на запитання вікторини «Я люблю читати», декламували вірші та працювали із «хмарками» слів, характеризуючи героїв і художні твори, що вивчались на уроках.    

На дебатному турнірі з теми «Чи потрібно в сучасному світі читати художню літературу?» учні 10-А класу  відстоювали свою думку з даного питання,  аргументувавши її.

А ще був конкурс читців  (5-11 класи), виставка малюнків «У світі казки» (5-7 класи), інформаційна хвилинка про цікаві факти з літератури «А чи знаєте ви?», літературна вікторина «Історичне минуле в літературі» (7-і класи), гра «Що?Де?Коли?» (6-і класи).

Всі ці заходи спрямовані на формування стійкої мотивації до читання художньої літератури, вивчення зарубіжної літератури як скарбниці духовних цінностей людства; поглиблення уявлень про специфіку художньої літератури як мистецтва слова; формування читацької та мовленнєвої культури; формування поваги до різних мов, культур, традицій, толерантного ставлення до всіх рас, народів, народностей і національностей; формування духовного світу особистості, її високої моралі, ціннісних орієнтацій; розвиток творчих здібностей, культури спілкування, критичного мислення; формування етичних уявлень та естетичних смаків;  розширення культурно-пізнавальних інтересів особистості.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора